preskoči na sadržaj

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

Login
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Samovrednovanje
Anketa
Bolje učimo na:



Forum
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
15. VIGOR BARMEN CUP – ŽUPANJA 4.2.2016.
Autor: Boris Srećković, 8. 2. 2016.

Natjecanje učenika ugostiteljskih škola u pripremaju koktela održano je u Županji. Ovo se natjecanje održava u sklopu 49. Šokačkog sijela a domaćin natjecanja bila je Obrtničko - industrijska škola iz Požege.

Natjecanje se odvija u tri discipline: 

pripremanje kratkih barskih mješavina u šejkeru
pripremanje dugih barskih mješavina u šejkeru
pripremanj barskih mješavina  slobodnim stilom (flair)

„Sekcija Barmena  UTU“ pod vodstvom Zorana Zelića, str.uč.ugo.posl. sudjeluje po treći put za redom na Vigor cupu, te postiže izvrsne rezultate.

Rezultati učenika „Sekcija Barmena  UTU“  iz naše škole su izvrsni:

Karla  Matešić (2 f razred) – 1. mjesto u kategoriji  „KRATKO PIĆE“ (priprema u šejkeru)

NAZIV  MJEŠAVINE:  BLUEBIRD

RECEPTURA:
4 cl  vigor  vodka 
1 cl  kokos liker
1 cl  curaçao  blue  liker
2 cl  soka jabuka C 

Dekoracija: jabuka/kruška , list ananasa, korica limuna, kandirana višnja

Rea  Biondić (4 j razred) – 2. mjesto u kategoriji „DUGO PIĆE“ (priprema u šejkeru)

NAZIV  BARSKE MJEŠAVINE:  ORANGE  MOUSE

RECEPTURA:
4 cl  vigor  vodka
3 cl  peach  tree  liker
1 cl grenadina  sirup
1 bž soka od limete

Nadoliti:
sok od crvene naaranče

Dekoracija: kumquat, sir, list  ananasa

Danijel Horvat  (3 f razred) – 1. mjesto u pripremi koktela „SLOBODNI STIL – FLAIR“

NAZIV  MJEŠAVINE:  BUNDEK

RECEPTURA:
2 cl  vigor  vodka  (badel 1862)
2 cl  triple sec (monin)
2 cl  curaçao  blue  (marie brizard)
10 cl  soka jabuka C  (maraska)

Dekoracija:
Jabuka, kandirana višnja, list  ananasa

Marko  Višek (1 f  razred) – 3. mjesto u pripremi koktela „SLOBODNI STIL – FLAIR“

NAZIV  MJEŠAVINE:  GRIČKI  TOP

RECEPTURA:
3 cl  vigor  vodka 
2 cl  triple sec
1 cl grenadina
10 cl  sok od crvene naranče

Dekoracija:
Naranča, kandirana višnja, list ananasa






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju