preskoči na sadržaj

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

 > Nastava  > Natjecanja
Natjecanja

Natjecanje u prepoznavanju začina

Autor: Tatjana Povalec, 30. 11. 2018. 11:31

Začin – što je to? E, pa za tridesetak naših učenika to nije bila nepoznanica.

Novinari UTU news-a organizirali su u auli škole interno natjecanje u prepoznavanju začina Pogodi tko sam kako bi učenici na zabavan način mogli pokazati svoje vještine. Natjecanje je započelo između turnusa 29. studenog 2018. u dva kruga.

Prvi krug je organiziran tako da su učenici prepoznavali svježe začinsko bilje – tu se našao origano, korijandar, komorač, matičnjak i ružmarin. Pet najtočnijih i najbržih natjecatelja pristupilo je drugom krugu gdje je naš pokrovitelj KOTANYI ustupio začine koje su natjecatelji kušali i mirisali. Riječ je bilo o kurkumi, paprici, kajenskom papru, muškatnom oraščiću, kimu i klinčiću. Nije bilo lako, ali naši su učenici to riješili te osvojili prigodne nagrade. Treće je mjesto osvojila Medina Emini, 3.s, drugo mjesto su podijelili Franjo Zobaj, 3.d i Sandro Štibel 2.h. Prvo mjesto i pehar osvojio je zasluženo Dominik Kovačićek, 3. d. Čestitamo!

Još jednom zahvaljujemo KOTANYI-ju što su podržali ovu školsku i novinarsku akciju. A vi koji ste propustili ovo natjecanje, uživajte u slikama ovdje.

 [više]

Interslast 2018

Autor: Tatjana Povalec, 24. 11. 2018. 10:08

Naši su slastičari 16. listopada 2018. u Tuheljskim Toplicama osudjelovali na 7. Interslastu, međunarodnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Ove je godine sudjelovalo više od 120 natjecatelja, domaćih i stranih. Tema je bila rođendanska torta, a naše su boje branili učenici 3.s, Božidar Akrap i Marta Maria Đurkan te učenica 2.s Patricia Golik. Torta je bila vizualno i okusom vrlo zanimljiva jer su nakon natjecanja od nje ostale samo mrvice, no pobjedu je ipak odnijela učenica rovinjske Strukovne škole Eugena Kumičića.

Naši učenici ipak nisu otišli nezadovoljni. "Iskustvo je bilo odlično te su se mogle vidjeti razne vrste slastica. Također, radionice su bile vrlo zanimljive," izjavili su nakon kongresa.

Što su sve vidjeli, pogledajte u našoj galeriji. Fotografije nam je omogućio Božidar Akrap.

 [više]

Promo junior 2012. - Poreč

Autor: Robert Sabljak, 22. 2. 2012. 12:48

Natjecanje učenika ugostiteljskih škola u pripremanju slanih i slatkih jela kod stola gosta održano je 17. veljače 2012. u Poreču.

Učenici Anamaria Carek i Ivan Babić uz mentora stručnog učitelja Josipa Mudrog osvojili su 1. mjesto za slano jelo „ Pisanicu Veronika „ i slatko jelo „ Proljetna  pomrčina „.

Iskrene čestitke mentoru i učenicima na zlatnoj medalji.

 [više]

 



Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Samovrednovanje
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
Anketa
Treba li ukinuti povijest, biologiju i geografiju u strukovnim školama?



Forum
CMS za škole logo
Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb / Kombolova 2a, HR-10000 HR-Zagreb / www.uciliste-ugostiteljsko-turisticko-zg.skole.hr / ured@uciliste-ugostiteljsko-turisticko-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju