preskoči na sadržaj

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

Login
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Samovrednovanje
Lista linkova je prazna
Tražilica
Anketa
Bolje učimo na:



Forum
Natjecanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Natjecanje u prepoznavanju začina
Autor: Tatjana Povalec, 30. 11. 2018.

Začin – što je to? E, pa za tridesetak naših učenika to nije bila nepoznanica.

Novinari UTU news-a organizirali su u auli škole interno natjecanje u prepoznavanju začina Pogodi tko sam kako bi učenici na zabavan način mogli pokazati svoje vještine. Natjecanje je započelo između turnusa 29. studenog 2018. u dva kruga.

Prvi krug je organiziran tako da su učenici prepoznavali svježe začinsko bilje – tu se našao origano, korijandar, komorač, matičnjak i ružmarin. Pet najtočnijih i najbržih natjecatelja pristupilo je drugom krugu gdje je naš pokrovitelj KOTANYI ustupio začine koje su natjecatelji kušali i mirisali. Riječ je bilo o kurkumi, paprici, kajenskom papru, muškatnom oraščiću, kimu i klinčiću. Nije bilo lako, ali naši su učenici to riješili te osvojili prigodne nagrade. Treće je mjesto osvojila Medina Emini, 3.s, drugo mjesto su podijelili Franjo Zobaj, 3.d i Sandro Štibel 2.h. Prvo mjesto i pehar osvojio je zasluženo Dominik Kovačićek, 3. d. Čestitamo!

Još jednom zahvaljujemo KOTANYI-ju što su podržali ovu školsku i novinarsku akciju. A vi koji ste propustili ovo natjecanje, uživajte u slikama ovdje.






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju