preskoči na sadržaj

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

Login
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Samovrednovanje
Lista linkova je prazna
Tražilica
Anketa
Bolje učimo na:



Forum
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zašto želim biti slastičar?
Autor: Tatjana Povalec, 12. 12. 2019.

Kao mala djevojčica voljela sam gledati mamu u kuhinji kako priprema hranu, kako reže mrkvu i čisti salatu. Posebno mi se svidjelo kako je mama jela ukrašavala zelenim, svježim listićima bosiljka i origana.

U našem domu kolači se obvezno peku nedjeljom, a palačinke se rade u tjednu kada je za ručak varivo. Privlače me okusi, mirisi i boje. U izradi kolača mogu pokazati svoju kreativnost. Najviše volim kada mama nedjeljom peče kolače, a cijeli stan miriše po čokoladi i po rumu koji mama stavlja u kolač. Do sada sam naučila raditi palačinke. Volim rastezati štrudle. To je kolač koji moj djed najviše voli. Volim ukrašavati torte i izrađivati oblike od tijesta.

Sanjam o tome da otvorim vlastitu slastičarnicu i radim najfinije kolače. Pomogle bi mi mama i baka.

                                                                           Iris Galić, 1.s






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju