2017-03-01 23:08:55

Regionalni GASTRO 2017.

Gastro je oduvijek bilo natjecanje kojem je svrha bila promicati i popularizirati zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu te poticati učenike na razvijanje vještina i znanja potrebitih za rad u spomenutom području. Želimo promovirati zanimanja i vještine kuhara, konobara, slastičara, hotelijersko-turističkog tehničara i turističko-hotelijerskog komercijalista. Cilj nam je na ovakvim susretima povezati sve škole istoga ugostiteljsko-turističkog smjera u Republici Hrvatskoj, ali i šire, te prezentirati i razmijeniti iskustva i tako se uvijek iznova usavršavati i rasti u znanjima i vještinama.

Gastronomske natjecateljske discipline Gastra su: pripremanje menuja, posluživanje menuja, pripremanje hladnoga slanoga izloška, pripremanje hladnoga slatkoga izloška, pripremanje barskih mješavina, a od hotelijersko-turističkih disciplinaposlovanje recepcije hotela, poslovanje putničke agencije i predstavljanje turističkog odredišta – destinacije.

 

Ovogodišnje škole natjecatelji su:

SREDNJA ŠKOLA TOPUSKO

EKONOMSKO-TURISTIČKA ŠKOLA KARLOVAC

SREDNJA ŠKOLA ZABOK

GOSPODARSKA ŠKOLA VARAŽDIN

SREDNJA ŠKOLA BAN JOSIP JELAČIĆ ZAPREŠIĆ

GIMNAZIJA BERNARDINA FRANKOPANA

SREDNJA ŠKOLA PRELOG

SREDNJA ŠKOLA VIKTOROVAC, SISAK

TRGOVAČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA KARLOVAC

SREDNJA ŠKOLA VRBOVEC

EKONOMSKA, TRGOVAČKA I UGOSTITELJSKA ŠKOLA SAMOBOR

SREDNJA ŠKOLA VIKTOROVAC, SISAK

SREDNJA ŠKOLA "ARBORETUM OPEKA"

HOTELIJERSKO-TURISTIČKA ŠKOLA, ZAGREB

UGOSTITELJSKO-TURISTIČKO UČILIŠTE ZAGREB


Ugostiteljsko - turističko učilište Zagreb